Hva må man tenke på når man reiser til Asia for første gang?

Ferier og reiser er noe alle burde oppleve en gang i blant for å få en litt variert hverdag og få oppleve nye steder og destinasjoner. Derfor kan det være naturlig å noen ganger fly litt lengre enn til den spanske solkysten for å få seg noen opplevelser utenom det vanlige. Nordmenn flyr mer og mer til vårt høyt elskede kontinent Asia, og Thailand blir sett på som manges ferieland.

Men noen ting bør du vite før du setter foten din i Asia for første gang.

Veldig mye er naturligvis betinget av hvilket land du reiser til, og hvor lenge du kommer til å være i det landet. Eksempelvis er enkelte av byene i både Thailand og Kina byer med stor vestlig innflytelse (Bangkok, Beijing og Shanghai) som gjør at du ikke må tilpasse deg noe særlig til normer og kulturelle regler.

Men reiser du til steder i Asia som er ganske uforberedt på å ta i mot vestlige turister, så er du nødt til å sette deg litt mer inn i hvordan man skal oppføre seg. Gi for eksempel ikke alt for mye i tips på restauranter og utesteder (vanlig feil hos nordmenn) da det ser litt dumt ut om dette ikke er en gjenganger blant alle turistene.

Det som også er viktig er å ta med nok penger til å overleve hele ferien. Ikke alt er så billig som du kanskje skulle tro, og det er viktig at du setter opp et reisebudsjett som inkluderer alt fra posten «mat og drikke» til «nødstilfelle». Husk på at kommunikasjonen i Asia er svært vanskelig i enkelt områder, så du må være tålmodig og forståelsesfull når du skal ut og kommunisere med den jevne asiat.

Skal du reise innenlands i Asia, så er det viktig at du avklarer dette med noen som er kjent med systemet. Det er faktisk sånn at det ikke er så enkelt å bestille billetter på et annet språk, og kanskje spesielt i Kina der majoriteten av befolkningen ikke er så veldig sterke i engelsk.

Du kan lese mer om Asia på nettsiden Reisetilkina og også sjekke ut flybilletter til Kina om dette er interessant.

Har du en kommentar?