Hvilke linker bør fokuseres på?

seoHvilke linker bør fokuseres på?

Som vi vet er det linker som er det viktigste for at siden vår skal gjøre det bra hos søkemotorene. Spiller det noen rolle hvilke linker dette er?

For å promotere en side med suksess hos søkemotorene er som vi vet en del ting som må gjøres rett. For det første må vi ha god SEO på siden. Dette innebærer blant annet rett URL, god tittel på siden, overskrifter som inneholder nøkkelordet og nøkkelordet i teksten. Likevel er det som vi også vet linker fra andre sider med nøkkelord i teksten som er det viktigste ”redskapet” vi har for å komme høyt i resultatene hos søkemotorene.

Det er likevel et spørsmål som dukker opp oftere enn noe annet. Spiller det ingen rolle hvor linken kommer fra?

Dette er et spørsmål som jeg med vilje i tidligere artikler har unngått å prate så mye om. Grunnen til det er at jeg føler at det er viktig at folk ikke henger seg for mye opp i det. En link er tross alt en link. Det finnes likevel forskjeller på linkene, og jeg skal her prøve å gi noen retningslinjer på hvilke linker man bør fokusere på først.

Det første og viktigste man bør se etter er om den siden som linker til deg faktisk er indexert hos søkemotorene selv. Eller i hvert fall har potensial til å bli det. Det er liten vits i å ha en link fra en side hvis den linken ikke hjelper deg noe som helst.

Den neste faktoren er hvor relevant siden som linker til deg er i forhold til din egen side. Dette har masse å si for resultatene. For å illustrere hvorfor bruker jeg et eksempel. La oss si du skal pusse opp badet og trenger en rørlegger. For å vite om denne rørleggeren kan jobben sin spør du to tilfeldige personer. Den første er bibliotekar og svarer at han ikke tror denne rørleggeren er noe bra i det hele tatt. Den andre er rørlegger selv og han sier at denne rørleggeren er helt fantastisk god. Hvem ville du høre på? Selvfølgelig ville du lagt mest vekt på hva rørleggeren sier. Det er nøyaktig det samme som søkemotorene gjør. De legger mest vekt på anbefalinger som kommer fra sider som har samme ekspertise. Jo bedre de er rangert innenfor dette temaet, jo bedre er det.

Den siste faktoren vi skal nevne er hvor mange linker siden som linker til deg har inn til seg. Linkene inn til den siden fører med seg en del autoritet, og denne autoriteten blir delvis videreført til din side gjennom linken.

Det er i grunnen det. Likevel er det viktig å ikke se seg blind på disse tingene. Noe av det viktigste man kan ha er en variert linkstruktur inn til siden sin, så variasjon av linker er utrolig viktig.

Om forfatteren

Forfatteren skriver artikler for å hjelpe folk å tjene penger internett. Hvis dette virker interessant for deg, besøk bloggen hans tjene penger for mange tips.

Artikkel Nettverk:
WebArtikler.com

Har du en kommentar?