Hvordan og hvorfor skrive SEO Artikler

Seo-blocksHvis du vil ha nettstedet ditt godt plassert i Google og andre søkemotorer, vil det smarteste trikset være å skrive gode, innholdsrike og interessante artikler som brukere vil lese. Samtidig bør du skrive artikkelen slik at søkemotorer «liker» den. Finner du balansen har du skrevet noe vi kaller en SEO Artikkel. Men hvordan skriver du en SEO artikkel lurer du kanskje på, og hvorfor promotere dem i artikkeldatabaser?

Vel, la meg få lov å presisere først og fremst: Skriv artikler for at mennesker skal lese dem, ikke bare fordi du vil smiske med søkemotorer! Men det er fullt lovlig å fokusere på nøkkelord, eller «keywords» i artikkelen. På den måten vil du lettere kunne optimalisere mot søkemotorer, slik at nettopp din artikkel rangerer bedre i SERP’s.

Disse ordene kalles ofte søkeord, nøkkelord eller keywords når vi snakker om søkemotorer, mens du godt kan kalle dem for triggerord når det kommer til mennesker. Et triggerord er typiske ord som beskriver godt det emnet nettstedet handler om, eller enkelt og greit hva som er sannsynlig at brukere vil søke etter for å finne informasjon de er ute etter. Hvis du skal kjøpe bil, og trenger en utskrift av en kjøpekontrakt, er det sannsynlig at du skriver «Bil kjøpekontrakt» når du leter etter dette på søkemotorer. Bil er et hovedord for selve nisjen du driver i, mens «kjøpekontrakt» er triggerordet brukeren med all sannsynlighet er mest opptatt av. Derfor kan det være greit å optimalisere for ordet «kjøpekontrakt» i en artikkel du skriver, som publiseres på et nettsted som omhandler biler. Skjønner du?

Det ville forresten kanskje også vært lurt og skrive en artikkel hvor du også optimaliserer for ordet «salgskontrakt».

Hvorfor skal du skrive en artikkel om salgs- og kjøpekontrakter, når du egentlig bare vil tilby selve kontrakten i et PDF-format?

Ok, nå koster det sjeldent penger å laste ned en kjøpekontrakt fra nettet, så sånn sett er dette kanskje et dårlig eksempel. Men for nå kan du jo leke med tanken på at du faktisk fikk betalt for hver kontrakt brukere lastet ned fra deg. Så dermed ville du gjerne at så mange som mulig fant akkurat ditt PDF dokument. – Det er ikke så lett å søkemotoroptimalisere et PDF dokument, så derfor ville du heller ha skrevet en rask artikkel om salgs- eller kjøpekontrakter, hvor du i denne artikkelen lenket opp mot PDF-dokumentet ditt.

Søkemotorer ville nå lett kunne se at det finnes tekst rundt ordet «kjøpekontrakt», og dette finnes inne på et nettsted som omhandler biler. Flott, så når jeg skal ut å kjøpe bil, ville jeg jo søkt etter «Bil Kjøpekontrakt», og PANG, så ville jeg funnet artikkelen din. Jeg ville kanskje bare skumlest teksten din, for så å funnet lenken din til selve kontrakten. Jeg godtar antakeligvis å måtte trykke en ekstra gang for å finne det jeg vil ha – istedet for å måtte gå tilbake, og starte et nytt søk.

Og det er egentlig verdien med artikler. De består av tekst, noe som søkemotorene liker svært så godt, samtidig som at de kan inneholde riktige triggerord som gjør at jeg som bruker kan bli forhåndssolgt det produktet eller den tjenesten du eventuelt selger. Dvs, at ikke bare blir jeg tilbudt informasjon om emnet jeg leter etter, men det «varmer meg opp» til å kjøpe fra den eller de som har skrevet artikkelen.

En SEO Artikkel består da av to ting. Relevant informasjon om hva du skal selge/gi bort/få klikk på annonser ved, etc… og nøkkelord/søkeord/triggerord/ som tilfredstiller søkemotorer samtidig som jeg som brukere blir interessert.

Forskjellen på en godt fungerende SEO Artikkel kontra en ikke fullt så god en, er hvor gjennomtenkt den er fra forfatterens side med tanke på antall triggerord og nøkkelord. Eller sagt på en annen måte: Densiteten av de ordene det er sannsynlig at jeg søker på. Altså mengden med søkeord i forhold til mengden med andre ord i artikkelen (om du vil ha det med teskje)… 😉

En god SEO Artikkel bør inneholde akkurat nok søkeord og triggerord til at en bruker egentlig ikke merker forskjell når han leser den annet at det kan virke «litt rart skrevet», men dette er HELT OK, for brukere leser ikke ofte grundig gjennom, de skumleser. – Det gjør IKKE søkemotorer. De skumleser ingenting. Søkemotoren «måler» nemlig antall ord i artikkelen din som ligner på hva brukeren søker etter. Og er du flink med plasseringen av disse ordene, og har en densitet på min. 2% til maks. 5% treffer du ofte ganske godt. Det vil si at ordene brukeren søker etter utgjør et sted mellom 2%-5% av hele artikkelen. Høyere enn 5% densitet vil føre til at både bruker og søkemotor ser på artikkelen din som spamming, og det vil du nok helst unngå.

Er du smart, starter du å skrive søkemotoroptimaliserte artikler så fort du har tid, og har noe å skrive om, og det regner jeg med du har allerede, siden du sitter å leser dette.

For å promotere artikkelen din ut til flest mulig brukere, publiserer du den også i artikkeldatabaser som blant annet WebArtikler.com slik at du får hjelp til å spre den til flest mulig. Men pass på å ha med dine lenker noen få steder i artikkelen da. 🙂

Håper du har forstått hvordan du skriver SEO artikler, og hvordan du bygger dem opp. Hvis du vil ha flere ideér på artikler, så kan du ta en kikk på WebArtikler.com for flere gode eksempler på hva jeg mener.

Lykke til!

Om forfatteren

Roger Gustavsen har i over 3 år drevet med artikkelmarkedsføring, og har hatt stor suksess med dette. Besøk nettstedet WebArtikler.com for flere gode SEO Artikler som du kanskje kan få bruk for som innhold på ditt nettsted – det er gratis til og med!

Artikkel Nettverk:
WebArtikler.com

Har du en kommentar?