Reiser ut i verden

FerieturVerden er utrolig stor, samtidig som den er veldig liten. Vi mennesker liker å utforske verden og flere og flere velger derfor å reise utenlands. Det er spennende å oppdage nye kulturer, treffe nye mennesker, spise fremmende mat og helt enkelt oppleve verden. Reiseselskaper arrangerer reiser til eksotiske reisemål og vi reiser gjerne. 

Det kan være bra å finne ut en del om det landet du skal besøke på forhånd. Det viktigeste er vel valutaen, hvilken valuta benyttes i det aktuelle landet og hvor mye er den verdt i norske kroner. På nettet kan du finne en valutakalkulator som hjelper deg å regne ut hvor mye et visst beløp i den fremmende valutaen er verdt i norske kroner.

En annen sak du bør undersøke er muligheter til å ta ut penger i minibank. Det er ikke sikkert det er så enkelt å finne en minibank på reisemålet og du bør finne ut om det er Mastercard eller VISA som er aktuelt. Ha alltid med deg lommepenger, du vet ikke om det fins penger i de minibankene som fins og det er bra å ha en «back up». 

De fleste hotell har en safe der du kan få låse inn verdisaker. Dersom hotellet har Internett og datamaskin bør du med jevne mellomrom ta fram en valutakalkulator og se om kursene har forandret seg, det er nemlig noe som kan endre seg fra en dag til en annen. 

Har du en kommentar?